Parcul acvatic DOBROEȘTI

Condusă de Condu, comuna Dobroești a intrat la apă, iar PSD promite “ajutoare sociale de urgență”.

De la vladică, până la opincă, comuna Dobroești a intrat la apă pe 24 mai 2019. Ba chiar, fostul viitor primar PSD Valentin Laurențiu Condu a intrat la apă încă din 30 aprilie 2010, în urma unui flagrant realizat pentru luare de mită. Detalii aici:

Cu toate acestea, primarul PSD-ist Valentin Laurențiu Condu a fost votat în 2012, însă condamnarea penală i-a întrerupt mandatul. Cu termenul de încercare depășit, Condu de la PSD revine în curând în fotoliul pe care l-a părăsit în cătușe. În timpul penitenței judiciare a fostului/viitor primar PSD, comuna Dobroești a rămas pe mâna primarului Ștefan Condu, din PNL, vărul primarului PSD Valentin Laurențiu Condu. Ultimul contact al electoratului cu primarul PNL Ștefan Condu a fost în seara zilei de 24 mai 2019.

Atunci ploaia, lipsa unei canalizări dimensionate corespunzător și acordarea unor autorizații de construire investitorilor imobiliari din zona – fără respectarea obligației de a avea o groapă de împrumut unde să depoziteze pământul excavat și molozul ce au fost aruncate în canalele de scurgere – au provocat dezastrul ce se poate vedea în fotografiile atașate.

Disperați, oamenii din Dobroești afectați de dezastru l-au căutat acasă, pe 24 mai 2019, pe primarul PNL Ștefan Condu, crezând că liberalul ar putea mobiliza un sprijin concret așa cum mobilizează oamenii la vot. Din păcate, PNL-istul Ștefan Condu desfășura alte activități în acel moment.

În ultimii 8-10 ani, situația s-a agravat din cauza zecilor de camioane de pământ aruncate în canalele de scurgere a apei. Pământ excavat de constructorii și investitorii imobiliari, probabil cei care au sponsorizat manifestările dedicate Zilei Mărțișorului și zilei de 8 Martie, sponsorizări acceptate de primarul PNL și Consiliul Local al Comunei Dobroești, așa cum se poate vedea aici:

https://comunadobroesti.wordpress.com/2019/03/16/8-martie-pe-banii-dezvoltatorilor-imobiliari/

Pe 29 mai 2019, la limita răbdării, oamenii afectați au ajuns cu o petiție în fața Prefectului Județului Ilfov, ocazie cu care au aflat de la fostul-viitor primar PSD Valentin Laurențiu Condu că situația nu este o noutate, fiind cunoscută din anul 2000, dar fără să aplice soluții.

Pe 24 mai 2019 apa din canalizări a inundat locuințele oamenilor până la o înălțime de 1 metru, le-a distrus locuințele și bunurile celor din Dobroești. Cauzele nu sunt particulare comunei Dobroești, construcții haotice, lipsa planificării urbanistice, lipsa infrastructurii sunt probleme ce se regăsesc din plin în localitățile din Ilfov, în jurul Bucureștiului și nu numai.

După o ședință de peste 2 ore, prefectul județului Ilfov și fostul-viitor primar PSD Valentin Laurențiu Condu le-au înmânat oamenilor un formular în multe pagini de completat pentru acordarea unor ajutoare sociale de la bugetul local. Ajutoarele sociale NU SUNT DESPĂGUBIRI și nu se acordă tuturor, mai ales dacă nu au buletin de Dobroești. Adică oamenii solicită despăgubiri și intervenții urgente la sistemul de canalizare și de colectare a apelor pluviale, iar PSD îi chemă la casieria Primăriei să le dea un ajutor social. Atât poate administrația locală, fie că e PNL, fie că e PSD.

Cu excepția USR, nimeni altcineva nu le-a spus oamenilor că singurul mecanism care poate fi accesat la nivel guvernamental, dacă politicienii se implică, este cel prevăzut de Legea nr. 500/2002 a bugetului de stat.

Noi nu lăsăm pe nimeni în urmă și nu mai acceptăm ca oamenii să fie umiliți cu ajutoare sociale care nu rezolvă problema de fond. Începând de săptămâna viitoare, USR va pune la dispoziția celor afectati formula și cadrul juridic necesare pentru rezolvarea legală și rapidă a situației.

Surse foto/video: cetățeni afectați, postări facebook

Departamentul Politici Publice USR Ilfov, mai 2019
Parcul acvatic DOBROEȘTI
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *