Apa din Buftea nu e potabilă.

Apa din Buftea nu e potabilă. Pentru cei care locuiesc acolo, se vedea cu ochiul liber, dar acum avem și dovada, analiza de laborator. Apa este atât de murdară, că nu e bună nici măcar pentru spălat!

Pentru că autoritățile și distribuitorul de apă ignoră problema, deputatul USR Cornel Zainea a luat probe de apă din casele buftenilor și le-a dus la laborator.

La robinet curg bacterii, apa nu este potabilă

Așa cum bănuiam, a ieșit la iveală și adevărul: apa este absolut nepotabilă. Concentrația de mangan este ridicată – 56 µg/litru, în timp ce legea prevede maxim 50 µg/litru. Ar părea că depășirea nu este gravă, dar apa potabilă ar trebui să nu aibă mai mult de 10 – 15 µg/litru în mod normal iar peste 50 µg/litru  este considerată potenţial dăunătoare. Depășirea nivelului de mangan poate duce la intoxicare cu mangan, ceea ce produce daune neurologice foarte grave, mai ales la nou-născuți și copii.

Ce e cu adevărat foarte grav e că analizele microbiologice arată că există un număr enorm de colonii de bacterii neidentificate (peste 30.000), deși apa este clorinată și maximul admis conform legii ar fi ZERO!

Ce însemnă aceste numere? Înseamnă nu numai că apa nu este potabilă, dar este atât de contaminată încât nu poate fi folosită nici măcar pentru spălarea fructelor și legumelor sau spălatul mâinilor – cu alte cuvinte mai rău murdărește decât curăță.

Efecte neurologice „insesizabile”

Pentru că această descoperire este foarte gravă, am cerut și un punct de vedere din partea Ministerului Sănătății pe baza rezultatelor de laborator. Răspunsul este edificator în privința gradului de nepăsare față de sănătatea cetățenilor: efectele neurologice ale manganului sunt “insesizabile”! Deci ele există dar nu se pot vedea. O explicație aiuritoare din partea unui minister al “sănătății”.

 

Detalii pe pagina deputatului USR Cornel Zainea:  http://cornelzainea.ro/buftea-la-robinet-curg-bacterii-loc-de-apa/?fbclid=IwAR2xXLZfU6lunId2Rc2jmucaD2nOxIDlQFxyK6Nap_pl3BmeAVI2SaEXxXA

Apa din Buftea nu e potabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *