Alba-Neagra cu timpul și nervii ilfovenilor.

După ce timp de aproape zece ani CJ Ilfov, transportatorii, Primăriile din Ilfov și Autoritatea Rutieră au pactizat tăcut dar bănos punând la dispoziția cetățenilor din Ilfov un serviciu public de calitate îndoielnică – înghesuit, nesigur, murdar și urât mirositor (la propriu), de câteva săptămâni – înainte de a expira licențele actuale și de a deveni operaționale noile linii regionale STB – edilii județului și reprezentanții actualilor operatori se ceartă prin presă și se amenință cu tribunalul. Asta n-ar fi o mare problemă dacă n-ar fi pus în pericol și serviciul de transport public de persoane de pe raza județului, practic e de așteptat ca zeci de linii regionale din jurul Bucureștiului să fie întrerupte începând cu 1 noiembrie.

Strategii, planuri, dezbateri, asocieri și studii de fezabilitate s-au tot făcut – care mai de care mai frumos colorate – realitatea cruntă indică faptul că STB (fost RATB) nu are în acest moment nici suficient personal și nici autobuze pentru a înlocui rapid actualii operatori. Deși e de așteptat ca noile linii regionale STB să mai scurteze timpul petrecut pe drumuri și să mai scadă riscul de accidente al actualelor mașini. Întrebarea e, însă, “când” vor veni.

A început o goană după cârpeli și ploconeli la ușa Primăriei Generale București, se caută soluții de ultim moment dar minuni nu se pot face. Unii pozează in eroi neînțeleși – a se vedea Marian Petrache, președintele CJ Ilfov – în realitate această dispută va genera doar victime, cel puțin câteva luni vom fi probabil cărați de colo dincolo, cât să nu rămânem de tot pe jos.

Încă o dată – a câta oara? – suntem doar niște numere în planuri de afaceri sau documente colorate de sertar.

Și vine iarna, ea nu întârzie niciodată, spre deosebire de autobuzele promise.

FOTO: Mediafax

Pe aceeași temă: https://www.mediafax.ro/social/alerta-microbuzele-bucuresti-ilfov-vor-fi-suspendate-transportul-public-de-persoane-sistat-din-31-octombrie-17574098/foto

Alba-Neagra cu timpul și nervii ilfovenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *